Jadłospis
Płatność do 15-tego dnia każdego miesiąca: Styczeń 7,00 zł x 19 dni =133,00 zł
Jadłospis 13.01 - 17.01.2025r.
13.01 Poniedziałek
- Zupa ogórkowa z wkładką mięsną na wywarze mięsno-warzywnym
- Pancakes-naleśniki w stylu amerykańskim z cukrem pudrem
- Owoc-mandarynka
- Herbata z sokiem malinowym
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja
14.01 Wtorek
- Krupnik na wywarze mięsno-warzywnym
- Kotlety mielone
- Ziemniaki pure
- Sałatka z fasolki szparagowej
- Woda z cytryną
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja
15.01 Środa
- Zupa jarzynowa (marchewka, pietruszka, fasolka szparagowa, brukselka, por, seler) na wywarze mięsno-warzywnym
- Spaghetti bolognese z serem
- Herbata owocowa
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja
16.01 Czwartek
- Żurek śląski z kiełbasą na wywarze mięsnym
- Risotto (indyk, ryż, marchewka, groszek, papryka, ogórek, konserwowy)
- Jogurt-Bakuś do kieszonki
- Herbata z cytryną
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler
17.01 Piątek
- Zupa brokułowa z kaszą manną na wywarze mięsno-warzywnym
- Filet z ryby mintaj
- Ziemniaki pure
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i zieloną pietruszką
- Herbata
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, ryba
Stołówka szkolna zastrzega sobie z przyczyn niezależnych zmiany w jadłospisie.
Alergeny - oznaczenie na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentowi informacji na temat żywności.
Jadłospis przygotowany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24.06.2015r. i po zmianie z dnia 26.07.2016r.