• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 4311 330
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

      Płatność do 15-tego dnia każdego miesiąca: Maj 7,00 zł x 17 dni =119,00 zł

 

Jadłospis 19.05 - 23.05.2025r.

19.05 Poniedziałek

  • Zupa meksykańska z kolorową papryką, czerwoną fasolą, kukurydzą i ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym
  • Makaron z twarogiem, masłem i cukrem
  • Herbata z cytryną

Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja

20.05 Wtorek

  • Krupnik zabielany na wywarze mięsno-warzywnym
  • Bogracz wieprzowy z papryką i ogórkiem konserwowym z gnocchi
  • Bułka pszenna
  • Owoc-pomarańcza
  • Herbata owocowa

Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja

21.05 Środa

  • Zupa z ryżem i warzywami na wywarze mięsno-warzywnym
  • Kotlet mielony
  • Ziemniaki puree
  • Buraczki
  • Herbata z sokiem malinowym

Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja

22.05 Czwartek

  • Zupa rybna z warzywami na wywarze mięsno-warzywnym
  • Pieczeń z indyka
  • Kluski śląskie
  • Surówka z białej kapusty, ogórka zielonego z koperkiem
  • Woda z cytryną

Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja, ryba

23.05 Piątek

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym
  • Pancakes z sosem mango
  • Jogurt
  • Herbata z cytryną

Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja

 

Stołówka szkolna zastrzega sobie z przyczyn niezależnych zmiany w jadłospisie.

Alergeny - oznaczenie na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentowi informacji na temat żywności.

Jadłospis przygotowany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24.06.2015r. i po zmianie z dnia 26.07.2016r.

do góry