Jadłospis
Płatność do 15-tego dnia każdego miesiąca: Maj 7,00 zł x 17 dni =119,00 zł
Jadłospis 19.05 - 23.05.2025r.
19.05 Poniedziałek
- Zupa meksykańska z kolorową papryką, czerwoną fasolą, kukurydzą i ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym
- Makaron z twarogiem, masłem i cukrem
- Herbata z cytryną
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja
20.05 Wtorek
- Krupnik zabielany na wywarze mięsno-warzywnym
- Bogracz wieprzowy z papryką i ogórkiem konserwowym z gnocchi
- Bułka pszenna
- Owoc-pomarańcza
- Herbata owocowa
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja
21.05 Środa
- Zupa z ryżem i warzywami na wywarze mięsno-warzywnym
- Kotlet mielony
- Ziemniaki puree
- Buraczki
- Herbata z sokiem malinowym
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja
22.05 Czwartek
- Zupa rybna z warzywami na wywarze mięsno-warzywnym
- Pieczeń z indyka
- Kluski śląskie
- Surówka z białej kapusty, ogórka zielonego z koperkiem
- Woda z cytryną
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja, ryba
23.05 Piątek
- Zupa szpinakowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym
- Pancakes z sosem mango
- Jogurt
- Herbata z cytryną
Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja
Stołówka szkolna zastrzega sobie z przyczyn niezależnych zmiany w jadłospisie.
Alergeny - oznaczenie na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentowi informacji na temat żywności.
Jadłospis przygotowany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24.06.2015r. i po zmianie z dnia 26.07.2016r.