• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 4311 330
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

      Płatność do 15-tego dnia każdego miesiąca: Listopad 7,00 zł x 19 dni =133,00 zł

 

Jadłospis 18.11 - 22.11.2024r.

 

18.11 Poniedziałek

  • Zupa krem z zielonego groszku z grzankami na wywarze mięsno-warzywnym
  • Ryż na mleku z masłem, cukrem i cynamonem
  • Herbata owocowa
  • Owoc- jabłko

Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler

19.11 Wtorek

  • Rosół z makaronem nitki na wywarze mięsno-warzywnym
  • Potrawka z indyka z warzywami ( papryka, ogórek konserwowy, kluski gnocchci)
  • Bułka pszenna
  • Woda z cytryną

Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja

20.11 Środa

  • Żurek biały z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym
  • Kluski z mięsem polane masłem
  • Surówka z białej kapusty i marchewki
  • Herbata z sokiem malinowym

Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja

21.11 Czwartek

  • Zupa szpinakowa zatrzepana jajkiem na wywarze mięsno-warzywnym
  • Spaghetti bolognese z serem
  • Jogurt-serek Bakuś
  • Herbata

Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, jaja

 

22.11 Piątek

  • Zupa ryżowa na wywarze mięsno-warzywnym
  • Filet rybny z mintaja
  • Ziemniaki
  • Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i koperkiem
  • Herbata z cytryną

Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler, ryba

Stołówka szkolna zastrzega sobie z przyczyn niezależnych zmiany w jadłospisie.

Alergeny - oznaczenie na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011
z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentowi informacji na temat żywności.

Jadłospis przygotowany zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 24.06.2015r. i po zmianie z dnia 26.07.2016r.

do góry